Mainos
Mainos

Orvot tiikerinpennut saivat pehmoemon Intiassa: Pelasti pennut kuoleman partaalta

Luonnonsuojelualueen työntekijät alkoivat imettää kolmea orpoa tiikerinpentua pehmotiikeristä Intiassa, kertoo CNN.

Kuoleman partaalla löydetyt orvot tiikerinpennut suhtautuivat ihmisiin epäilevästi eivätkä suostuneet pulloruokintaan Intiassa. Niinpä suojelualueen työntekijät askartelivat pehmolelutiikerille synteettiset nännit ja lelun sisään maitopullot.

– Ne näkivät nälkää eivätkä pystyneet edes kävelemään kunnolla, kertoo Bandhavgarhin luonnonsuojelualueen kenttäjohtaja Mridul Pathak CNN:lle.

Joulukuussa syntyneiden pentujen emo oli kuollut suojelualueella käveltyään maanviljelijän alueelle pystyttämään sähköaitaan. Pennut olivat olleet ilman emoa jo lähes kuukauden, kun ne löydettiin.

Nyt pennut ovat jo kuntoutuneet ja niiden vapauttamista takaisin suojelualueelle suunnitellaan. Suojelutyössä 15 vuotta työskennellyt Pathak kertoo, että tiikereiden suojelu Intiassa on tasapainoilua ihmisten ja eläinten etujen välillä.

– Sähköaita, joka tappoi tiikeriemon, oli pystytetty sadon suojelemiseksi kasvissyöjiltä kuten peuroilta. Suojaamaton sähköjohto oli kytketty laittomasti 1100 kilovoltin sähkölinjaan.

Intiassa on arviolta 2500 tiikeriä. Määrä on kasvanut viime vuosina, mutta esimerkiksi sata vuotta sitten luonnonvaraisia tiikereitä oli jopa 45 000.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme