Mainos
Mainos

Osa Australian pensaspaloista tahallaan sytytettyjä?

Australian viranomaiset ovat perustamassa poliisin erityisosaston etsimään tuhopolttajia, joiden epäillään sytyttäneen useita Sydneyn ulkopuolella riehuvista pensaspaloista.

New South Walesin osavaltion pääministeri Andrew Refshauge sanoi tänään, että kaikki mahdolliset lailliset keinot tullaan käyttämään niiden tuomitsemiseksi, jotka ovat sytyttäneet yhdenkään yli 100 maassa riehuvasta palosta.

-Me pidämme tuhopolttoa hirvittävänä asiana. Se, joka sytyttää palon, ei saata vaaraan ainoastaan omaisuutta vaan myös asukkaiden ja palon sammuttajien henkiä, Refshauge sanoi tiedotustilaisuudessaan.

New South Walesin viranomaisten mukaan maan suurimman kaupungin Sydneyn saartaneista noin sadasta palosta neljääkymmentä on syttynyt selittämättömällä tavalla ja ne on saatettu sytyttää tahallaan.

Pensaspalot alkoivat riehua osavaltiossa joulupäivänä. Poliisin kertoo, että tuhopolttajien etsimisessä käytetään apuna metsäasiantuntijoita ja psykologeja.

Nyt riehuvat pensaspalot ovat pahimmat sitten vuoden 1994, jolloin palot saarsivat Sydneyn. Tuolloin kaupungissa kuoli neljä ihmistä.

Sammutustöihin osallistujia 5000

Palojen sammutustöihin osallistuu noin 5000 ihmistä. Palomiehet ovat turhaan yrittäneet saada hallintaan metsäpaloja, sillä sammutustöitä vaikeuttaa kuivuus ja kova tuuli. Palojen alta on evakuoitu kokonaisia asuinalueita.

Blue Mountainsin kansallispuistosta alkunsa saaneet palot ovat katkaisseet moottori- ja rautateitä. Lisäksi yli 50 000 taloutta on ilman sähköä.

Sydneyn lisäksi palot uhkaavan Australian pääkaupunkia Canberraa.

(MTV3-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme