Mainos
Mainos

Osa luolalahkolaisista palasi maan pinnalle Venäjällä

Osa Keski-Venäjällä luolaan linnoittautuneista uskonnollisen lahkon jäsenistä on tullut pois piilopaikastaan. Lahkolaiset odottavat luolassa maailmanloppua.

Luolastosta tuli pois 14 ihmistä sen jälkeen, kun sulamisvesi oli saanut osan luolista romahtamaan, kertoivat viranomaiset.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan luolissa on vielä 14 ihmistä. Viranomaiset ovat aikaisemmin sanoneet, etteivät he tiedä tarkasti kuinka paljon ihmisiä luolissa on.

Lahkolaiset ovat olleet Penzan alueella sijaitsevassa piilopaikassaan lokakuusta asti. Heidän uskomuksensa mukaan maailmanloppu on tulossa toukokuun aikana.

Luolaan linnoittautuneet ovat uhanneet joukkoitsemurhalla, jos poliisi yrittää tunkeutua luolastoon.

Piileskelijöiden kanssa on neuvoteltu luolan ilmanvaihtokanavan välityksellä. Venäläisviranomaiset ovat tuoneet paikalle myös maailmanloppua käsittelevään kirjallisuuteen erikoistuneen papin.

Lahkolaisten johtaja, joka ei paennut luolaan, on niin ikään neuvotellut piileskelijöiden kanssa. Hänet vapautettiin taannoin mielisairaalasta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme