Mainos
Mainos

Osa "siepatuista" kurdinuorista ilmoitti itsestään

Osa Ruotsissa kesäleiriltä kadonneista kurdinuorista on soittanut vanhemmilleen Manner-Euroopasta, kertoi pääsyyttäjä Jan Danielsson Dagens Nyheter -lehdelle tänään.

Poliisi etsintäkuulutti aiemmin tällä viikolla lähes 20 lasta ja nuorta, jotka jäivät palaamatta kotiin Värmlannissa kesäkuussa pidetyltä leiriltä. Poliisin mukaan tähän mennessä on selvinnyt, että leirille osallistuneiden nuorten vanhemmista molemmat tai ainakin toinen tukee kurdien sissijärjestön PKK:n taistelua.

-Monet leirille osallistuneista nuorista ovat olleet hyvin sitoutuneita PKK:hon ja sanoneet haluavansa taistella kurdiasian puolesta osallistumalla PKK:n toimintaan, Danielsson sanoo. Etsintäkuulutuksesta huolimatta Ruotsin poliisilla ei ole varmuutta, liittyykö katoamisiin rikosta vai lähtivätkö nuoret maasta vapaaehtoisesti. Toistaiseksi pakottamisesta tai väkivallasta ei ole saatu tietoja.

Osa kurdiperheistä on sanonut epäilevänsä, että heidän lapsensa on rekrytoitu sotilaiksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme