Mainos
Mainos

Osama bin Laden kehottaa muslimeja taisteluun

Osama bin Laden kehottaa muslimeja taistelemaan amerikkalaisia ja juutalaisia vastaan tuoreessa videossa, jonka tv-kanava al-Jazeera julkisti tänään.

Osama bin Laden kehottaa muslimeja taistelemaan amerikkalaisia ja juutalaisia vastaan lausunnossa, jonka qatarilainen tv-kanava al-Jazeera välitti. Lausunnossaan bin Laden ylisti myös viime viikolla tehtyjä iskuja, jotka kohdistuivat Jemenin rannikolla ranskalaista tankkeria ja Kuwaitissa palvelevia yhdysvaltalaissotilaita vastaan.

-Tärkeintä sodan tässä vaiheessa on vastustaa uskottomia, amerikkalaisia ja juutalaisia, jotka eivät ole lopettaneet vääryyden harjoittamista, sanottiin lausunnossa.

-Kuwaitin sankarillinen operaatio todistaa siitä, kuinka suuressa vaarassa Yhdysvaltain joukot ovat islamilaisissa maissa, jatkettiin lausunnossa. Toista viikkoa sitten Jemenin rannikon läheisyydessä ranskalaistankkeri Limburgiin tehtiin isku, jossa kuoli yksi merimies.

Viime viikolla aseistautuneet miehet ampuivat Kuwaitissa amerikkalaissotilaan ja haavoittivat toista. Kuwaitilaisviranomaisten mukaan iskun tekijät olivat terroristeja, joilla oli epäsuoria yhteyksiä bin Ladenin al-Qaeda-verkostoon.

Myös tänään aseistautuneet miehet tulittivat Kuwaitissa amerikkalaisjoukkoja, mutta kukaan ei haavoittunut välikohtauksessa, kertoi paikallinen Yhdysvaltain lähetystö. Kuwaitilaisviranomaisten mukaan tällä kertaa ammuskelussa ei kuitenkaan ollut kyse terrorismista, vaan linnustuksesta.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme