Mainos
Mainos

Osama bin Ladenin kirjeitä julki: Hyväksyi masturboinnin ja varoitti poikiaan seurantasiruista

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA on julkaissut vuonna 2011 tapetun al-Qaida-johtajan Osama bin Ladenin kirjeitä.

Suurimassa osassa julkaistuja kirjeitä bin Laden on huolissaan al-Qaidan hiipuvasta vaikutusvallasta. Terroristijohtaja hermoili myös kilpailevan järjestön eli Isisin toimintatavoista, joita hän piti väkivaltaisina.

Nyt julkaistut kirjeet takavarikoitiin Osama bin Ladenin tukikohdasta Pakistanista, jonne Yhdysvaltain laivaston erikoisjoukot hyökkäsivät toukokuussa 2011. Joukot myös tappoivat bin Ladenin ja hautasivat hänet sittemmin mereen.  

Bin Ladenin terroristijärjestö al-Qaida oli syyskuun 2001 -terroristi-iskun takana. Järjestön terroristit kaappasivat lentokoneita ja ohjasivat niitä New Yorkin WTC-torneihin sekä puolustusministeriö Pentagonin rakennukseen Washingtonin lähistöllä. Iskuissa kuoli noin 3000 ihmistä. 

Pohti al-Qaidan tulevaisuutta

Bin Laden näyttää käyttäneet paljon aikaa pitääkseen jihadistiset "uskonsoturit" uskollisina al-Qaidalle.

"Islamilaisen maailman viholliset ovat kuin kirottu puu. Tämän puun runko on Yhdysvallat", bin Laden kirjoitti kirjeessä uutistoimisto AFP:n mukaan.

Bin Laden pohdiskelee yhdessä kirjeessään yhdysvaltalaissyntyisen Jemenissä asuneen uskonoppineen Anwar al-Awlakin taustoja. Miehestä oli tarkoitus tulla al-Qaidan Arabian niemimaan solun johtaja.

Bin Laden pyytää kirjeessään lisätietoja tästä miehestä, jonka amerikkalaiset sittemmin tappoivat liidokkipommilla syyskuussa 2011.

"Me luotamme ihmisiin sen jälkeen kun olemme lähettäneet heidät koetukselle eturintamaan", Osama bin Laden kirjoitti.

Bin Ladenin talosta löytyi myös hänen avustajiensa kirjoittamia kirjeitä, joissa kerrotaan terroristijohtajan olevan turhautunut järjestön nykytilaan.

Kirjeessä kerrotaan, että "Bin Laden puhuu pelosta, että vanhuudenheikkous alkaa vaivata al-Qaidaa vuosien saatossa".

Käsitteli myös seksiongelmia

Bin Ladenin kirjeissä käsitellään myös hänen perhettään ja järjestön taistelijoiden seksiongelmia.

Omia poikiaan hän varoittaa seurantalaitteista eli mikrosiruista, joita hänen mukaansa voidaan salaa asentaa heihin.

Ja bin Laden pohdiskeli myös käytännöllisiä asioista kuten masturbointia.

Islamissa kuten kristinuskossakin masturbointi on nähty yleensä kielteisenä asiana. Esimerkiksi sunnijohtajat pitävät masturbointia yleensä kiellettynä paitsi jos asiaan liittyy lieventäviä asianhaaroja.

Bin Laden oli samoilla linjoilla kuin uskonnolliset johtajat ennen häntä. Hän ohjeisti Pohjois-Afrikassa olevia al-Qaida taistelijoita, jotka ovat joutuneet elämään "tahattomassa selibaatissa, koska alueelta ei ole löytynyt vaimoja", kuten hän kirjeessään kirjoittaa.

"Jumala ei ole häpeissään totuudesta. Me näemme tämän asian niin, että meillä ei ole mitään sitä vastaan, että veljemme voivat tuollaisissa olosuhteissa masturboida, koska olosuhteet ovat äärimmäiset", bin Laden kirjoitti hieman mutkikkaasti.

Edellisen kerran bin Ladenin kirjeitä julkaistiin viime vuoden keväällä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme