Mainos
Mainos

Osama bin Ladenin perhettä tappaneen lentoturman syy selvisi

Al-Qaida-verkoston surmatun johtajan Osama bin Ladenin perhettä tappaneen pienkoneturman syy on selvinnyt, kertoo muun muassa brittilehti Telegraph. Turmassa viime vuoden kesällä kuolivat Saudi-Arabiaan rekisteröidyn koneen ohjaaja sekä kaikki kolme matkustajaa.

Kaikki matkustajat olivat bin Ladenin perheenjäseniä: 75-vuotias äitipuoli Raja Bashir Hashem ja tämän 53-vuotias tytär Sana bin Laden sekä kolmas sukulainen Zouheir Anuar Hashem, 56.

Jordanialainen pilotti oli 58-vuotias Mazen Salim Alqasim.

Onnettomuus tapahtui, kun Phenom 300 -mallin kone epäonnistui yrityksessään laskeutua Blackbushen lentokentälle Hampshiressa. Yksityiskone putosi alueelle, jossa pidetään autohuutokauppaa, törmäsi useisiin autoihin ja syttyi palamaan.

Turman tutkijat ovat nyt löytäneet onnettomuuden syyn. Kone laskeutui liian kauas kiitoradallaan, koska sillä oli 40 prosenttia liikaa vauhtia verrattuna suositusvauhtiin. Kosketettuaan maata koneella ei tutkijoiden mukaan enää ollut mitään mahdollisuuksia pysähtyä jäljellä olevalle kiitoradan pätkälle.

Tästä kyytiläiset vielä selvisivät, mutta kuolivat tulipalon vaikutuksiin. Palo alkoi, kun koneen siipi irtosi sen rungosta.

Tutkijat arvelevat, että lentäjän havainnointikyvyn rajat saattoivat tulla tilanteessa vastaan, koska hän keskittyi liikaa laskeutumiseen. Siksi lentäjä ei tajunnut tilannetta ja sitä, että laskeutuminen olisi keskeytettävä.

Koneesta ei löytynyt mitään vikaa, eikä myöskään lentäjän elimistöstä löytynyt mitään sellaista, mikä olisi voinut heikentää hänen suoritustaan. Myös sää oli hyvä.

Osama bin Ladenin uskotaan olevan vastuussa Yhdysvaltain syyskuun 11. päivän iskuista vuonna 2001. Hänellä uskotaan olleen yli 50 siskoa ja veljeä sekä useita äitipuolia.

Yhdysvaltain erikoisjoukot surmasivat bin Ladenin Pakistanissa vuonna 2011.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme