Mainos
Mainos

Osapuolet syyttelevät toisiaan tulitauon rikkomisesta

Itä-Ukrainan sodan osapuolet syyttelevät toisiaan perjantaina solmitun tulitauon rikkomisesta.

Donetskin läheisyydestä kuultiin aamupäivällä jatkuvaa tykistötulitusta. Aamuyöllä rannikkokaupunki Mariupolin itälaidalla kuultiin useita voimakkaita räjähdyksiä ja alueella näkyi paksua savua.

Alkuiltapäivästä tilanne rauhoittui ja tulitus hiljeni.

Sodan molemmat osapuolet ovat vakuutelleet kunnioittavansa tulitaukoa ja syytelleet toisiaan tulitauon rikkomisesta.

– Minun tietääkseni Ukrainan puoli ei ole pitänyt kiinni tulitauosta. Meidän puolellamme on haavoittuneita monessakin pisteessä. Me pidämme tulitauosta kiinni, Donestskin kansantasavallaksi julistautuneen alueen varapääministeri Vladimir Antjufejev, vakuutteli uutistoimisto Reutersille.

Aiemmin Ukrainan armeija kertoi Venäjän tukemien separatistijoukkojen tulittaneen heitä tykistöllä Mariupolin itäpuolella.

Strategisesti tärkeän Mariupolin kaupungin tulituksessa on kuollut ainakin yksi siviili. Paikallisten viranomaisten mukaan uhri on 33-vuotias nainen. Lisäksi ainakin neljä ihmistä on haavoittunut.

– He, terroristit, venäläiset, he yrittävät pelotella meitä. He eivät kunnioita tulitaukoa. He valehtelevat koko ajan. He ovat ihmisiä, joilla ei ole kunniaa, ukrainalaissotilas Slavik vuodatti tuntojaan.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme