Mainos
Mainos

Osavaltio kielsi tytöltä Allah-nimen USA:ssa – perhe vei jutun oikeuteen

Kansalaisoikeusjärjestö on haastanut Georgian osavaltion oikeuteen, koska osavaltio ei salli pariskunnan antaa lapselleen sukunimeksi 'Allah'. Allah tarkoittaa arabiaksi jumalaa.

Vanhemmat  Elizabeth Handy ja Bilal Walk haluaisivat antaa 22 kuukautta vanhalle tytölleen nimen ZalyKha Graceful Lorraina Allah.

Georgian viranomaisten mukaan lapsen sukunimi pitäisi kuitenkin muodostua vanhempien sukunimistä niin, että sukunimi olisi joko Handy, Walk tai näiden kahden yhdistelmä.

Yhdysvaltain siviilioikeuksien järjestö ACLU haastoi osavaltion oikeuteen.

– Hallitus ei voi määräillä minkä nimen vanhemmat lapsilleen antavat, ACLU-järjestö toteaa.

Vanhemmat sanoivat antaneensa tytölle Allah-nimen, koska nimi on ylevä, eikä nimenannolla ollut heidän mukaansa mitään tekemistä uskonnon kanssa.

Vanhemmat sanovat, että osavaltion toimien vuoksi he eivät saa lapselle syntymätodistusta eikä lapsi näin ollen voi saada sosiaaliturvatunnusta. Vanhemmat pelkäävät, että lapsi saattaa jäädä vaille terveyspalveluja tai koulutusta.

ACLU-järjestön mukaan osavaltio on rikkonut muun muassa sananvapautta sekä kansalaisen oikeutta saada valtiolta yhdenmukaista kohtelua ja suojelua.            

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot