Mainos
Mainos

Oskarshamnin ydinvoimalan reaktoreita pysäytetty

Oskarshamnin ydinvoimala Kaakkois-Ruotsissa on pysäyttänyt kaksi reaktoriaan.

Oskarshamnin ydinvoimala Ruotsissa

Energiayhtiö OKG:n mukaan kaksi kolmesta Oskarshamnin ydinvoimalan reaktorista suljettiin illalla, koska ei voitu taata, ettei laitoksessa tapahdu samanlaista turvalaitteiden pettämistä kuin Forsmarkin ydinvoimalassa.

- Emme voi olla vielä varmoja, että yksikkömme voisi selviytyä Forsmarkin kaltaisesta tapahtumasta. Tästä syystä päätimme pysäyttää toiminnot, kunnes saamme varmuuden asiasta, kertoi OKG:n edustaja Anders Österberg Ruotsin radiolle.

Tukholman pohjoispuolella sijaitseva Forsmarkin ydinvoimalan ykkösreaktori sammutti itsensä viime viikolla, kun sen ylläpitojärjestelmässä sattui häiriö. Reaktorin turvallisuus- ja hätäjärjestelmät olivat ilman sähköä 20 minuuttia, koska hätäjärjestelmille sähkön turvaavat dieselmoottorit eivät käynnistyneet automaattisesti.

Uutistoimisto TT:n mukaan ympäristöministeri Lena Sommestad on valmis määräämään turvallisuustarkastukset kaikkiin Ruotsin ydinreaktoreihin heti, kun hallituksen selvitys Forsmarkin tapauksesta on saatu päätökseen.

Oskarshamnin voimalassa on samanlaisia varavoimaratkaisuja kuin Forsmarkissa. Molemmissa voimaloissa on tällä hetkellä toiminnassa yksi reaktori.

Ruotsin kolmas ydinvoimala Ringhalsissa toimii normaalisti.

(MTV3-AFP-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme