Mainos
Mainos

Oslon mysteerimies ei halua henkilöllisyyttään julkisuuteen

Norjassa DNA-testit ovat varmistaneet sataprosenttisesti Oslon mysteerimiehen henkilöllisyyden. Poliisi ei kuitenkaan julkista miehen henkilöllisyyttä tämän omasta pyynnöstä, kertoo Verdens Gang.

”John Smith” –nimeä käyttänyt mies löytyi muistinsa menettäneenä ja loukkaantuneena oslolaisesta lumikinoksesta joulukuussa. Mies ymmärsi useita kieliä, muun muassa tsekkiä, puolaa ja englantia, mutta ei norjan kieltä.

Poliisi yritti turhaan selvittää miehen henkilöllisyyttä usean kuukauden ajan. Vasta kansainvälinen avunpyyntö tuotti tuloksen: miehen vanhemmat ottivat yhteyttä Tshekin poliisiin tunnistettuaan poikansa.

Poliisin mukaan DNA-testit ovat nyt vahvistaneet vanhempien tekemän tunnistuksen.

”John Smith” on iloinnut tunnistamisesta. Hän ei kuitenkaan edelleenkään muista, kuinka oli joutunut norjalaissairaalaan – tai yksityiskohtia elämästään.

– Olen tietysti hyvin onnellinen. Puhun vanhempieni kanssa ja he saavat kertoa minulle elämästäni ja siitä, mitä olen kokenut. Minun on sitten vain jatkettava siitä eteenpäin, mies totesi Verdens Gangin haastattelussa.

Mysteerimies ei ole ollut vielä henkilökohtaisesti yhteydessä vanhempiinsa. Hän odottaa tällä hetkellä yhteydenottoa Tsekin suurlähetystöstä. Tarkkaa tietoa siitä, koska mies pääsee matkustamaan Tsekkeihin, ei vielä ole.

Vaikka mysteerimies on saatu jo tunnistettua, Norjan poliisi jatkaa yhä tapauksen tutkimista

– Nyt kun tiedämme henkilöllisyyden, olemme jo tutkineet - ja aiomme selvittää jatkossakin - mitä tapahtui ennen kuin hänet löydettiin Oslosta viime vuonna.

Poliisi pitää mahdollisena, että mysteerimies on joutunut rikoksen uhriksi.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme