Mainos
Mainos

Osteoporoosiin kehitteillä lääke

Yhdysvaltalaiset tutkijat sanovat kehittäneensä käänteentekevän lääkkeen osteoporoosin hoitoon.

Luukadon eli osteoporoosin hoitoon on luvassa lääke, joka yhdysvaltalaisten tutkijoiden mukaan lisää luumassaa ja saattaa jopa parantaa osteoporoosin. Tähän saakka ei luukatoon ole ollut tehokasta lääkettä. Tutkijat eivät kuitenkaan ole vielä pystyneet poistamaan lääkkeen sivuvaikutuksia, jotka on todettu rottakokeissa.
Kolmekymppisenä ihmisen luun määrä on suurimmillaan. Luukato alkaa yleensä 35 ikävuoden jälkeen, naisilla nopeammin kuin miehillä.

Jotta lääkehoitoon ei tarvitsisi turvautua voi osteoporoosia tehokkaasti ehkäistä. Elintavat, kuten runsas tupakointi ja liika alkoholin käyttö sekä lihavuus edesauttavat luukadon kehittymistä.

Naisilla on todettu estrogenihoidon vähentävän luun hajoamista ja ehkäisevän murtumia. Reipas liikunta on peruspilari, jota tulisi harrastaa kaikkina ikäkausina. Monipuolinen ravinto, joka sisältää sekä kalsiumia että D-vitamiinia on myös tehokas ehkäisy luukadon syntyyn.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 10.12.2002).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme