Mainos
Mainos

Otsonikerros ohuempi kuin koskaan

Otsonikerroksen ohentuessa ultraviolettisäteily lisääntyy ja nostaa etenkin lasten ja paljon ulkona olevien ihosyöpäriskiä.

Otsonikerros on ohentunut tänä talvena pohjoisilla napaseuduilla ennätyksellisen ohueksi, kerrottiin brittilehti Guardianissa. Samaan aikaan ihosyöpä yleistyy.

Ilmastontutkijoiden kokouksessa Wienissä julkaistut tutkimustulokset osoittavat, että otsonikerros ei ole alkanut palautua, vaikka saastepäästöjä on onnistuttu vähentämään. Ilmastonmuutos näyttää vauhdittavan edelleen otsonikerroksen ohentumista.

Cambridgen yliopiston tutkijat arvioivat, että saattaa kulua vielä jopa 50 vuotta, ennen kuin tilannetta saadaan kohennettua.

Otsonikerroksen ohentuessa ultraviolettisäteily lisääntyy maanpinnalla. Se nostaa etenkin lasten ja paljon ulkona liikkuvien ihosyöpäriskiä. Tutkijat suosittelevat aurinkovoiteiden ja hattujen käyttöä kaikille, jotka oleskelevat auringossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme