Mainos
Mainos

Ottaisitko elinsiirrossa vastaan sian elimen? Kohta se voi olla mahdollista

Noin 22 ihmistä kuolee Yhdysvalloissa päivittäin odottaessaan elinsiirtoa. Bioteknologian parissa toimivan eGenesiksen tutkijat haluavat lukuihin muutosta. Ratkaisuksi he ehdottavat sian soluista kloonattuja elimiä.

CBS News uutisoi, kuinka eGenesiksen tutkijat onnistuivat poistamaan sian DNA:sta potentiaalisesti vaaralliset virukset, jonka jälkeen he kloonasivat muokatut solut, laittoivat ne munasoluun ja istuttivat sen emakkoon.

Näin he saivat kasvatettua viruksista vapaita sikoja.

Aiemmat tutkimukset ovat näyttäneet, että jos sian soluja ja ihmisen soluja laitetaan yhteen, virukset siirtyvät ihmisen soluihin.

Nyt virukset on kuitenkin saatu eliminoitua.

"Sian potentiaali käyttöön"

– Joten yhtä-äkkiä se antaa käyttöömme sian potentiaalin, CBS Newsille lääketieteestä kirjoittava tohtori David Agus väittää.

Sikojen elimet ovat pitkälti saman kokoisia kuin ihmisten, joten ne toimivat Agusin mukaan täydellisesti elinsiirtoihin.

Läpimurron myötä ihmiskunta on askeleen lähempänä eri eliöiden välisten elinsiirtojen tekemisessä.

– Se on todella villiä - sen ajateltiin olevan täyttä scifiä vielä muutama vuosi sitten.

DNA:n muokkaaminen on myös herättänyt eettisiä ja lainopillisia kysymyksiä, joista tullaan keskustelemaan tulevaisuudessa entistä enemmän.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme