Mainos
Mainos

Ottawan miinakokous alkoi

Kansainvälinen henkilömiinat kieltävä sopimus on määrä allekirjoittaa Kanadan Ottawassa tänään alkaneen kaksipäiväisen kokouksen yhteydessä.

Sopimuksessa kielletään henkilömiinojen valmistus, käyttö sekä myynti. Tähän niin sanottuun Ottawan sopimukseen on liittymässä noin 120 valtiota.

Halonen: Merkittävä edistysaskel

Ulkoministeri Tarja Halosen mielestä Ottawan miinakieltosopimus on merkittävä edistysaskel aseidenriisunnan tiellä. Hän korostaa, että humanitaarisiin syihin perustuvaa täyskieltoa tarvitaan, kun konfliktialueiden miinaongelma pyritään ratkaisemaan.

Suomi osallistuu Ottawan sopimukseen vain tarkkailijana. Halosen mukaan Suomi kuitenkin tukee jalkaväkimiinojen maailmanlaajuista kieltoa. Halosen asettama työryhmä antaa vielä tämän kuun aikana selvityksen Suomen osallistumisesta täyskieltoon. Ministeri vakuuttaa, että Suomi jatkaa käytäntöä, jonka mukaan jalkaväkimiinoja ei ole maaperässä.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme