Mainos
Mainos

Oudosti liikkuneen venäläistankkerin varustamo: Ei tässä mitään epätavallista ole

Öljytankkeri NS Concordin omistava venäläinen SCF Novoship -varustamo on ilmoittanut aluksen odottavan lastausmääräyksiä.

Se odottelee pääsyä Primorskin (entinen Koivisto) satamaan merellä 26-46 kilometriä Ruotsin aluevesirajasta, kertoo varustamo tiedotteessaan.  

Laivan liikkeet ovat pohdituttaneet viranomaisia ja mediassa on spekuloitu tapauksen kytköksiä Ruotsin aluevesillä parhaillaan käynnissä olevaan suureen operaatioon.

Toissa päivänä Ruotsin rannikkovartiosto oli kysellyt tankkerin liikkeistä ja sitä, miksi se liikehti alueella. Varustamon tiedotteen mukaan rannikkovartiosto kiitti laivalta saamastaan tiedosta.  

Varustamon tiedotteessa todetaan, että varustamo on imarreltu ruotsalaiselta ja kansainväliseltä medialta saamastaan huomiosta. Varustamon mukaan ei ole kuitenkaan epätavallista, että alus liikkuu merellä odotellessaan lastauksen alkua. Concordin on tarkoitus hakea Primorskista öljylasti.  

SCF Novoship -varustamon kotipaikka on Mustanmeren rannalla. Tämän yhtiön omistaa puolestaan valtiollinen Sovcomflot, joka on yksi maailman suurimmista öljyalan kuljetusyrityksistä, kertoo Dagens Nyheter.

Sovcomflotia kipparoi Sergei Frank, joka toimi liikenneministerinä Vladimir Putinin hallituksissa 2000-luvun alussa. Frank kuuluu Venäjän eliittiin: hänen poikansa Gleb on naimisissa miljardööri Gennadi Timtshenkon tyttären kanssa.  

Timtshenko taas on luonut omaisuutensa Gunvor-öljy-yhtiöllä, mutta myi osuutensa yhtiöstä ruotsalaiselle liikekumppanilleen Torbjörn Törnkvistille päivää ennen kuin Yhdysvallat pani hänet pakotelistalle Krimin valtauksen vuoksi maaliskuussa.  

Presidentti Putinin lähipiiriin kuuluvalla Timtshenkolla on myös Suomen kansalaisuus. Hän omistaa osan jääkiekkojoukkue Jokereista ja Helsingin areenasta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme