Mainos
Mainos

Outo onnellisuusgeeni: Toimii vain naisilla ja voi aiheuttaa alkoholismia

Tutkijat ovat löytäneet geenin, joka vaikuttaa aivoissa hyvän olon tunnetta tuottaviin kemikaaleihin.

Brittilehti Daily Mail kertoo verkkosivuillaan, että löydöksessä on erikoinen piirre, sillä ns. onnellisuusgeeni näyttää toimivan vain naisilla eikä miehillä. Etelä-Floridan yliopiston tutkijoiden mukaan tutkimus saattaa selittää, miksi naiset kokevat olonsa miehiä useammin onnelliseksi.

Tutkimuksessa keskityttiin MAOA-nimellä tunnettuun geeniin. Kyseinen geeni vaikuttaa aivoissa hyvän olon tunnetta tuottavien kemikaalien määriin.

Tutkimukseen osallistui 350 miestä ja naista. DNA-testin lisäksi heiltä kysyttiin kuinka onnelliseksi he tunsivat itsensä.

Kolmella neljästä naisesta löydettiin onnellisuuden tunnetta aikaansaava geeni. Myös monelta mieheltä löydettiin kyseinen geeni, mutta tästä huolimatta he eivät tunteneet itseään erityisen onnellisiksi.

Erään tutkijan mukaan miesten testosteroni saattaa kumota onnellisuusgeenin vaikutukset.

Onnellisuusgeenistä näyttäisi koituvan myös ongelmia: Geenistä on nimittäin löydetty kaksi versiota, josta aktiivisemman ja enemmän onnea tuottavan version on havaittu olevan yhteydessä alkoholismiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme