Mainos
Mainos

Outo oravahyökkäysten sarja Yhdysvalloissa – jo 8 ihmistä purtu

Marin Countyn asukkaat Yhdysvalloissa ovat joutuneet yllättävien hyökkäysten kohteeksi, kun oravat ovat hypänneet jo kahdeksan ihmisen kimppuun purren heitä, kertoo San Francisco Chronicle -lehti.

Raivokkaat jyrsijät saivat paikalliset viranomaiset antamaan varoituksen yllättävien hyökkäysten sarjasta.

Tapausten kuvaukset vaihtelevat, mutta kaikki hyökkäykset ovat tapahtuneet Sutro Avenuen ja Vineyard Roadin risteyksessä viimeisen kahden ja puolen viikon aikana Marin Humane Society –eläinkeskus kertoo.

– Hyökkäyksessä orava on juossut äkillisesti uhrin luo, kiivennyt tämän vartaloa ylöspäin ja purrut uhria eri kohtiin tämän kehoa, keskus kertoo.

Oravat ovat purreet ihmisiä käsiin, jalkoihin ja pään alueelle. Ainakin kahdeksan ihmistä on saanut vammoja oravien hyökkäyksistä ja yksi uhreista joutui ensiapuun puremien takia. Keskuksen mukaan on raportoitu myös tapauksista, joissa orava on hypännyt yllättäen puusta uhrin kimppuun.

Paikalliset viranomaiset tutkivat tapauksia. He uskovat, että hyökkäysten takana on yksittäinen vihainen eläin, vaikka hyökkäysten tekijästä ei ole julkaistu tarkkaa kuvausta. Viranomaisten mukaan vesikauhu on hyvin harvinainen oravilla, mutta uhreille on silti annettu vesikauhurokotus.

Hyökkäykset tehneen oravan epäillään olleen jonkun lemmikkinä, jolloin se on menettänyt luonnollisen pelkonsa ihmistä kohtaan. Eläinkeskus kehottaakin ihmisiä olemaan ruokkimatta villieläimiä.

Asiasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Karjalainen. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme