Mainos
Mainos

Oxfam: Tsunamin uhrit vailla rakennusmaata

Brittiläinen avustusjärjestö moittii tsunamialueiden hallituksia puutteellisista toimista kodittomiksi jääneiden auttamisessa.

Lähes vuodentakaisessa tsunamissa kodittomiksi jääneille ei ole annettu kunnollista maata uuden talon rakentamiseen, sanoo brittiläinen avustusjärjestö Oxfam.

Viranomaiset ovat paikoin Indonesiassa ja Sri Lankassa kieltäneet rakentamisen rannikolle uuden hyökyaallon pelossa. Oxfam vaatii, että tonttinsa tsunamissa menettäneille on osoitettava rakennuspaikka uutta kotia varten.

- Kodittomiksi jääneille on jo rakennettu tuhansia taloja. Jälleenrakennus on kuitenkin liian hidasta, elleivät maansa menettäneet saa uusia tontteja, avustusjärjestö arvioi.

Hallitus on tarjonnut joissain tapauksissa rakennuspaikkaa sopimattomilta alueilta. Muun muassa kalastajille on tarjottu tontteja, jotka sijaitsevat kaukana merestä, järjestö moittii.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme