Mainos
Mainos

P-Korea valmis huippukokoukseen Etelä-Korean kanssa

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Il on halukas huippukokoukseen Etelä-Korean kanssa, sanoo Yhdysvaltain entinen presidentti Jimmy Carter.

Pohjois-Koreassa vierailleen Carterin mukaan näköpiirissä ei ole kuitenkaan läpimurtoa, vaikka Pohjois-Korea on nyt viestinyt halukkuutta neuvotteluihin muidenkin maiden kanssa ilman ennakkoehtoja.

Carterin mukana Pohjois-Koreassa oli presidentti Martti Ahtisaari ja kaksi muuta entistä valtionjohtajaa. Carter on kertonut matkan tuloksista Etelä-Koreassa.

Carter kiirehtii myös ruoka-apua Pohjois-Korealle. Viimeksi eilen amerikkalainen kristillinen avustusjärjestö kertoi, että Pohjois-Koreaa uhkaa ruokapula kesäkuussa edellisen sadon jäätyä kehnoksi.

Etelä-Korea ja Yhdysvallat ovat suhtautuneet varauksellisesti Pohjois-Korean ruoka-apuvetoomukseen. Carterin mielestä ruoka-avun epääminen olisi ihmisoikeusloukkaus.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme