Mainos
Mainos

P-Korean johtaja kehotti USA:ta rauhansopimukseen

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Il on kehottanut Yhdysvaltoja solmimaan rauhansopimuksen Pohjois-Korean kanssa, kertoi maan virallinen uutistoimisto KCNA tänään.

Kim Jong Ilin mukaan tämä on ainoa keino karkottaa sodan uhka Korean niemimaalta.
-Meillä ei ole mitään aikeita pitää Yhdysvaltoja ikuisena vihollisena. Toivomme, että Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean väliset suhteet saadaan normalisoitua, johtaja sanoi. Hän antoi myös ymmärtää, että Pohjois-Korea voisi olla valmis aloittamaan Koreoiden välisen vuoropuhelun uudelleen.

Japanilainen Kyodo-uutistoimisto kertoi tänään, että Pohjois-Korea aikoo vaatia Yhdysvaltoja vetämään joukkonsa sekä Etelä-Koreasta että Japanista osana Korean niemimaan rauhanneuvotteluja.

Yhdysvallat, Kiina ja Koreat eivät ole vielä päässeet yksimielisyyteen varsinaisten rauhanneuvottelujen aloittamista, mutta alustavia keskusteluja on määrä jatkaa syyskuussa. Rauhanneuvottelujen päämääränä olisi saada Korean sodan päättäneen aseleposopimuksen tilalle pysyvä rauhansopimus.
(STT-AFP-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme