Mainos
Mainos

Paahtavat helteet sotkevat arkea Euroopassa – helpotusta haetaan suihkulähteistä

Vaikka Suomessa ei ole toistaiseksi juurikaan päästy nauttimaan kesän lämmöstä, on Keski-Euroopassa tilanne vallan toinen.

Monin paikoin jopa 40 aseeseen nousseet helteet ovat pakottaneet ihmiset hakemaan viilennystä kaikin mahdollisin tavoin.

Esimerkiksi Lontoon keskustassa monista suihkulähteistä on tullut kokonaisten perheiden julkisia vilvoittelupaikkoja. Ranskassa puolestaan kuumuus on estänyt katonrakentajia työskentelemästä päiväsaikaan. Monet jalkapalloseurat ovat siirtäneet harjoitusaikojaan paahteisesta iltapäivästä myöhäisempään iltaan.  

Myös eläimet ovat saaneet helteistä osansa, ja hollantilaisessa eläintarhassa asukkeja onkin viilennetty jääpaloilla, ylimääräisillä suihkuilla ja virkistävällä jäätelöllä.

Pitkät lämpöaallot voivat olla erittäin vaarallisia. Vuoden 2003 poikkeuksellisen lämpöjakson lasketaan surmanneen eteläisessä Euroopassa jopa 70 000 ihmistä. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme