Mainos
Mainos

Päällystöä syytteeseen Egeanmeren risteilyalushaverista

Kreikan lipun alla purjehtiva Sea Diamond -alus upposi eilen Santorinin saaren lähellä. Kaksi ranskalaista matkustajaa on yhä kateissa.

Egeanmerellä eilen uponneen risteilyaluksen kapteeni ja viisi muuta päällystön jäsentä on asetettu Kreikassa syytteeseen. Heitä epäillään laiminlyönneistä, jotka johtivat turmaan, kertoo kreikkalainen Net-tv-kanava.

Kreikan lipun alla purjehtiva Sea Diamond -alus ajoi karille toissapäivänä ja upposi eilen Santorinin saaren lähellä.

Sea Diamond ajoi karille eilen muutama minuutti sen jälkeen kun se oli lähtenyt Santorinin saarelta, joka on Kreikan suosituimpia matkailukohteita. Alus upposi tänään 15 tuntia karilleajon jälkeen, mutta siitä oli saatu turvaan yli 1150 matkustajaa ja 390 miehistön jäsentä. Kaksi ranskalaista matkustajaa on yhä kateissa.

Alus oli lähtenyt maanantaina viisipäiväiselle risteilylle Piraeuksen satamasta Ateenasta. Matkustajista oli amerikkalaisia 730, myös espanjalaisia ja ranskalaisia oli yli sata.

Sea Diamond on 143 metriä pitkä ja valmistettu Suomessa 1986. Alus risteili Itämerellä Birka Princess -nimisenä. Sitä käytettiin ruotsalaisen Varustamo-tv-sarjan kuvauksissa. Aluksen omistaa nykyisin kyproslainen Louis Cruise Lines.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme