Mainos
Mainos

Pääministeri Cameron sai tukikirjeen Britannian EU-eroa ajaneilta

Britanniassa osa maan EU-eroa ajaneista konservatiivipoliitikoista on julkaissut tukikirjeen maan konservatiivipuolueen pääministeri David Cameronille. Cameron on kampanjoinut Britannian EU-jäsenyyden puolesta.

Tukikirjeen on allekirjoittanut 84 konservatiivipoliitikkoa, heidän joukossaan EU-eroa ajaneen kampanjan johtohahmot Boris Johnson ja Michael Gove. Kirjeessä todetaan, että riippumatta kansanäänestyksen tuloksesta, Cameronin tulisi jatkaa Britannian pääministerinä. 

– Me EU-eron kannattajat ja konservatiivipuolueen jäsenet kiitämme teitä siitä, että annoitte Britannian kansalle mahdollisuuden valita kohtalonsa kesäkuun 23. päivä vuonna 2016, kirjeessä todetaan. 

– Uskomme, että mitä Britannian kansa sitten päättääkään, teillä on sekä mandaatti että velvollisuus jatkaa kansakunnan johtamista toteuttaen vuoden 2015 lupauksiamme.

Cameronilla edessä vaikeuksia

Cameronille suunnattu tukikirje julkaistiin äänestyspaikkojen sulkeuduttua. Kansanedustaja Robert Syms kertoo vieneensä sen myös Cameronille tämän toimistolle. 

Symsin mukaan kirje edustaa kahta kolmasosaa konservatiiveista, jotka asettuivat pääministeriään vastaan EU-kysymyksessä. Symsin mukaan kaikkia EU-eroa kannattaneita konservatiiveja ei ehditty tavoittaa. 

Britanniassa on pidetty liki varmana, että kansanäänestyksen johtaminen EU-eroon tarkoittaisi myös pääministerin eroa. Jos Cameron pysyy pestissään, hänellä on äänestystuloksesta riippumatta edessään kamppailu puolueensa yhdistämiseksi repivän EU-kampanjoinnin jälkeen.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot