Mainos
Mainos

"Pääministeri Cameron, tekisittekö tekin Sipilät?"

Pääministeri Juha Sipilän päätös antaa kotinsa turvapaikanhakijoiden asumukseksi on inspiroinut brittiläisen Channel 4 -kanavan kysymään Britannian pääministeriltä David Cameronilta, toimisiko hän samoin.

Vastaus oli niukka. Pääministerin tiedottaja kieltäytyi kommentoimasta asiaa ja viittasi Cameronin perjantaiseen lausuntoon, jonka mukaan Britannia olisi valmis ottamaan tuhansia uusia pakolaisia Syyriasta.

Tätä kommenttia on kuitenkin laajasti kritisoitu, sillä määritelmä "tuhansia" ei vastaa lainkaan itse ongelman mittasuhteita eikä esimerkiksi Britannian väkiluvun osuutta koko Euroopasta. 

Sen sijaan työväenpuolueen johtajakandidaatit Andy Burnham sekä Jeremy Corbyn ilmoittivat kysyttäessä, että he voisivat kyllä suostua vastaavaan ratkaisuun. 

Kansanedustaja Liz Kendall puolestaan kommentoi Sipilän ratkaisua ja sanoi sen kertovan paljon koko tilanteen epätoivoisuudesta.

- Suomen pääministerin lausunto heijastaa sitä kauhua ja turhautumista joka tähän pakolaiskriisiin liittyy. Meillä Britanniassa taas on pääministeri, joka on osoittautunut sekä sydämettömäksi että voimattomaksi toimimaan, Kendall sivalsi. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme