Mainos
Mainos

Pääministeri Gordon Brown piti parlamenttipaikkansa

Britannian pääministeri Gordon Brown valittiin uudelleen maan parlamenttiin skotlantilaisesta Kirkcaldyn kaupungista. Hän sai 64,5 prosenttia äänistä.

- Velvollisuuteni on varmistaa, että maalla on vahva, vakaa ja periaatteellinen hallitus, Brown totesi kiitospuheessaan Kirkcaldyssä.

Poliittiset tarkkailijat eivät oikein tiedä, miten tulkita pääministerin kommenttia. Työväenpuolueen suunnalta on viestitetty pitkin iltaa epävirallisesti, että puolue haluaisi jatkaa hallitusvastuussa. Käytännössä tämä tarkoittaisi liittoutumista liberaalidemokraattien kanssa.

Brown itse ei kuitenkaan näyttänyt iloiselta, mikä viittaisi ehkä siihen, että hän ei itse jatkaisi pääministerinä. Seuraajaehdokkaaksi on povattu esimerkiksi ulkoministeri David Milibandia.

Konservatiivit ovat korostaneet, että työväenpuolueella ei ole moraalista oikeutta jatkaa hallituksessa, jos konservatiivit saavat enemmän edustajia parlamenttiin ja voittavat vaalit.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme