Mainos
Mainos

Pääministeri nousemassa Armenian presidentiksi

Armeniassa pääministeri Serzh Sarkisian näyttää voittavan maan presidentinvaalit. Armenian television ovensuukyselyn mukaan Sarkisian oli saamassa noin 57 prosenttia äänistä, jolloin toista kierrosta ei tarvittaisi.

Sarkisian lähti presidentinvaaleihin ennakkosuosikkina. Hänen ansionaan pidetään Armenian ripeää talouskasvua ja elintason nousua.

Sarkisian on väistyvän presidentin Robert Kotsharianin luottomies. Kotsharian itse ei voinut enää perustuslain mukaan asettua ehdolle.

Alustavia tuloksia vaaleista oli odotettavissa huomenna. Sarkisiania vastassa oli kahdeksan muuta ehdokasta, joiden joukossa oli muun muassa entinen presidentti Levon Ter-Petrosian.

Oppositio syytti Sarkisianin kannattajia laajasta vaalivilpistä äänestyspäivänä. Sen mukaan myöskään kampanjointi ennen vaaleja ei ollut vapaata. Oppositio lupasi marssittaa kannattajansa keskiviikkona pääkaupungin Jerevanin kaduille vastustamaan vaalitulosta.

Vaalien jälkeiset suurmielenosoitukset ovat olleet tavanomaisia Armeniassa.

Armenia sijaitsee strategisesti tärkeällä alueella, jonka läpi kuljetetaan öljyä Kaspianmeren satamista Eurooppaan. Vaaleja oli seuraamassa satoja ulkomaalaisia tarkkailijoita.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme