Mainos
Mainos

Pääministeri Sipilä Nizzan iskusta: Raukkamainen teko

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) mukaan Nizzassa tapahtunutta terrori-iskua on täysin mahdoton ymmärtää.

– Kyllähän tämä karmaiseva ja raukkamainen teko oli. Vaikuttaa suunnitelmalliselta, ja on ilman muuta terrori-isku. Kansallispäivänä kävelevien ihmisten päälle ajetaan, ilmeisesti paljon lapsia kuollut. Ei tätä voi ymmärtää, puhelimitse Aasian ja Euroopan maiden yhteiskokouksesta Mongoliasta tavoitettu Sipilä kommentoi Huomenta Suomessa.

Sipilä sanoi, että kokouksessa on mukana paljon eri maiden presidenttejä ja muita päättäjiä.

– Kaikissa puheenvuoroissa on ilmaistu osanotto ranskalaisille. Täällä ollaan järkyttyneitä tapahtumista.

Kaikkia alueella olevia suomalaisia ei ole vielä tavoitettu.

– Venäläiskollegalta kuulin, että siellä olisi ollut venäläisiä. Osa ruumiista on ilmeisesti hankala tunnistaakin. Tiedon saaminen siitä, minkä maiden kansalaisia on kuollut, kestää varmasti jonkin aikaa.

Sipilä sanoi, että olennaista terrorismin torjumiseksi on tiedon vaihto ja yhteistyö eri maiden välillä. Myös juurisyihin täytyy pystyä puuttumaan paremmin.

– Radikalisoituminen on yleistynyt ja potentiaalisia tekijöitä on yhä enemmän Euroopassa. Vakava aihe on ja Euroopan unionin päättäjien listoilla korkealla.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme