Mainos
Mainos

Pääministeri vaatii Thaimaan protestoijia vastuuseen

Thaimaan uusi pääministeri Abhisit Vejjajiva sanoi tänään, että Bangkokin kaksi lentokenttää vallanneet mielenosoittajat on asetettava oikeudelliseen vastuuseen teoistaan.

Kansan demokratialiiton (PAD) mielenosoittajat pitivät myös keskeistä hallintorakennusta hallussaan useiden kuukausien ajan. Yksi mielenosoitusten johtajista on pääministerin oman demokraattisen puolueen jäsen.

Abhisit sanoi, että kaikkea tapahtunutta on tarkasteltava voimassa olevien lakien pohjalta eikä oma puolue ole mikään poikkeus.

Demokratialiitto lopetti mielenosoituksensa sen jälkeen, kun oikeus oli hajottanut hallitsevan puolueen ja estänyt pääministeri Somchai Wongsawatilta osallistumisen politiikkaan.

Thaimaan parlamentin enemmistö asettui maanantaina kannattamaan oppositiojohtaja Abhisitin valintaa maan uudeksi pääministeriksi. Hänen odotetaan esittelevän piakkoin ministerilistansa kuninkaalle.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme