Mainos
Mainos

Pääministerin eroa juhlittiin kaduilla Thaimaassa

Kymmenettuhannet ihmiset ovat juhlineet Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa pääministeri Thaksin Shinawatran eroa. Thaimaan lippuja käsissään heilutelleita ihmisiä alkoi kokoontua jo aamulla Sanam Luangin puistoon, jossa mielenosoittajat tapasivat kokoontua jo ennen vaaleja vastustamaan pääministeriä.

Poliisin mukaan puistoon oli kerääntynyt vajaat 20 000 ihmistä, mutta tilaisuuden järjestäjien mukaan heitä oli noin 50 000.

Thaksin ilmoitti aiemmin viikolla, ettei hän enää ota vastaan pääministerin tehtäviä, vaikka hänen Thai Rak Thai -puolueensa voittikin viime viikonvaihteessa pidetyt ennenaikaiset parlamenttivaalit. Hän kertoi kuitenkin aikovansa jatkaa kansanedustajana ja puolueen johdossa.

- Meillä on vielä pitkä matka kuljettavana, (Thaksin) on liian ovela -- hän yrittää ujuttaa omia hankkeitaan puolueen läpi. Ikään kuin hän ei olisi eronnut lainkaan, muistutti 57-vuotias munkki Ratana Nantho.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme