Mainos
Mainos

Pääomapako Venäjältä kiihtyy – Putin ryhtyi järeisiin toimiin

Venäjällä valmistellaan lakia, joka pakottaisi venäläiset maksamaan kotimaassaan veroa ulkomailla omistamiensa yhtiöiden tuotoista.  

Uudella lailla Venäjä haluaa estää pääomien pakoa ulkomaille ja saada sijoittajat palauttamaan varojaan Venäjälle.  

Venäläisyritysten into siirtää omistuksiaan Kyproksen kaltaisiin veroparatiiseihin ja näin supistaa Venäjän verotuloja on ärsyttänyt presidentti Vladimir Putinin hallintoa.  

Pääomien pako Venäjältä on kasvanut viime kuukausina yhä suuremmaksi ongelmaksi Ukrainan tapahtumien ja länsimaiden talouspakotteiden vuoksi.  

Venäjän hallitus on hyväksynyt lain, ja seuraavaksi se siirtyy parlamentin käsittelyyn. Lain ei uskota kohtaavan parlamentissa suurta vastustusta.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot