Mainos
Mainos

Pääsykoe päättyi etuajassa Kiinassa - töpeksijä vankeuteen

Kiinalaisen koulun työntekijä on tuomittu vankeuteen, koska hän soitti koulun kelloja liian aikaisin kesken kansallisten pääsykokeiden.

Virheen vuoksi pääsykokeidensa parissa puurtaneet oppilaat joutuivat palauttamaan vastauksensa liki viisi minuuttia etuajassa. Tapaus sattui lukiossa Hunanin maakunnassa.

Mies myönsi tutkijoille, että oli vahingossa soittanut koulun kelloja neljä minuuttia ja 48 sekuntia ennen virallisen koeajan päättymistä. Virhe vaikutti yli tuhanteen oppilaaseen.

Oikeus tuomitsi miehen vuoden vankeuteen hutiloinnista. Uutistoimisto Xinhuan mukaan tuomion toimeenpanoa kuitenkin lykättiin samassa istunnossa vuodella, mikä tarkoittanee, että mies joutuu vankilaan vain lyhyeksi aikaa tai ei ollenkaan.

Tänä vuonna yli yhdeksän miljoonaa nuorta osallistui kesäkuussa järjestettyyn kokeeseen. Yliopistopaikkoja oli tarjolla alle seitsemän miljoonaa.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme