Mainos
Mainos

Päätön ja raajaton ruumis löytyi – tuliko Silta-sarjan kauhuista totta? Professori uskoo: Peter Madsen murhasi ruotsalaistoimittajan

Aivan kuin Silta-sarjassa – ellei pahempaa. Tätä Tanskan sukellusvenemysteeristä on miettinyt moni jo päiviä, ja viimeistään eilisillasta, kun Kööpenhaminan poliisi ilmoitti löytäneensä Kögenlahdelta Juutinrauman rannasta päättömän ja raajattoman naisen ruumiin.

Juutinrauman rikosmysteereistä tuli hittisarja

Silta (ruots. Bron, tansk. Broen) on yksi kuluvan vuosikymmenen menestyneimmistä pohjoismaisista rikossarjoista.

Sarjan ensimmäinen tuotantokausi valmistui vuonna 2011, toinen vuonna 2013 ja kolmas vuonna 2015. Sarjan päättävä neljäs tuotantokausi alkaa vuoden 2018 alussa.

Ruotsalais-tanskalaisen sarjan juoni alkoi Juutinrauman sillalta, josta löytyi kuolonuhri täsmälleen Ruotsin ja Tanskan rajalta. Luvassa on myös muita erikoisilla tavalla toteutettuja murhia, joiden motiivina näyttää olevan yhteiskunnallinen vaikuttaminen.

Sarjan oikeudet on myyty lähes 180 maahan. Suomessa se oli Netlixin katsotuin sarja viime vuonna.

Torso löytyi läheltä paikkaa, jonne tanskalaisen keksijän Peter Madsenin sukellusvene upposi 11. elokuuta. Veneessä oli mukana myös Madsenista juttua tekemässä ollut ruotsalaistoimittaja Kim Wall, jota on etsitty siitä lähtien. Aluksi Madsen ilmoitti jättäneensä naistoimittajan rantaan uppoamista edeltäneenä iltana, mutta myöhemmin hän muutti lausuntoaan radikaalisti. Madsen kertoi poliisille sekä käräjäoikeudelle, että Wall kuoli veneessä onnettomuuden takia ja hän hautasi naisen mereen määrittelemättömään paikkaan Kögenlahdella.

Poliisi ei voinut eilen vielä vahvistaa, kuka raajaton ruumis oli. Lisätietoa on luvassa tänään iltapäivällä. Mutta jos kyseessä oli Wall, Madsen on pahassa pulassa lausuntojensa kanssa. Toistaiseksi poliisi on uskonut Madsenin lausuntoa onnettomuudesta, mutta epäilee Madsenin aiheuttaneen Wallin kuoleman varomattomuudellaan. Kokenut rikosoikeuden professori Leif GW Persson pitää mahdollisena, että Madsen murhasi Wallin.

– Luultavasti hänet on murhattu, (veneessä) on tapahtunut jotain. Teko on ollut suunnittelematon, motiivi ei ole tiedossa, Persson kertoo Expressenille.


Perssonin mukaan Madsenin rikos on jo nyt ollut karkea, mutta taakka kasvaa melkoisesti, jos Wallin kuolemaa aletaan onnettomuuden sijaan tutkia henkirikoksena.

– Tappo tai murha, niin vankeustuomiosta voi tulla vähintään 10 vuotta pidempi, Persson jatkaa Expressenille.

Koska lahdesta rannan läheltä löydetyllä ruumilla ei löytöhetkellä ollut päätä, ruumiin henkilöllisyyden tunnistaminen kestää normaalia kauemmin.

– Nopein ja halvin tapa tunnistaa ruumis on hampaiden avulla. Mutta nyt se ei ole mahdollista, joten on käytettävä dna-testiä, kertoo oikeuslääkäri Brita Zilg Aftonbladetille.

Zilgin mukaan ruumiin henkilöllisyyden varmentamiseen voi mennä jopa muutamia päiviä.

– Jos kyseessä ei ole Kim Wall, ei henkilöllisyys selviä välttämättä koskaan, ellei kyseessä ole joku toinen poliisille kadonneeksi ilmoitettu henkilö, Zilg jatkaa.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme