Mainos
Mainos

Paavi: Eutanasia väärä vastaus kipuun

Paavi Benedict XVI pitää eutanasiaa "vääränä" vastauksena kärsimykseen. Paavi totesi tänään Vatikaanissa pitämässään puheessa, että sen sijaan tuskissaan olevia pitäisi auttaa kohtaamaan kipunsa.

- Eutanasia on väärä vastaus kärsimykseen: ratkaisu, joka ei ole ihmisen arvoinen, katolisen kirkon johtaja sanoi Pietarinkirkon aukiolla.

- Vastaus ei voi olla kuoleman antaminen, vaikka se tapahtuisikin mahdollisimman hellästi. Todellinen vastaus on osoittaa rakkautta, mikä auttaa kohtaamaan kivun ja piinan, paavi sanoi.

Paavi Benedictus kertoi myös tukevansa Italian katolista kirkkoa, joka vastustaa 37-vuotiaan italialaisnaisen eutanasian sallimista. Nainen on ollut koomassa 17 vuotta.

Naisen perhe voitti kymmenen vuotta jatkuneen kiistan viime marraskuussa, kun oikeus antoi lääkäreille luvan poistaa naisen ruokintaletku. Milanon lähellä sijaitsevan sairaalan hoitohenkilökunta on kuitenkin kieltäytynyt toteuttamasta perheen pyyntöä.

Tällä hetkellä parantumattomasti sairaiden avustettu itsemurha on mahdollinen vain Belgiassa ja Hollannissa.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme