Mainos
Mainos

Paavi Franciscus tunnusti: En halunnut katolisen kirkon johtoon

Paavi Franciscus on paljastanut, että hän ei olisi halunnut katolisen kirkon johtajaksi.

Asia tuli ilmi, kun paavi osallistui Vatikaanissa järjestettyyn jesuiittakoulujen oppilaiden kyselytilaisuuteen. Paavin vastauksia ei kirjoitettu ennakkoon, vaan hän vastasi lasten kysymyksiin spontaanisti.

Kukaan, joka haluaa tulla paaviksi, ei oikein pidä itsestään, vitsaili paavi Franciscus vastatessaan erään tytön kysymykseen.

– En halunnut paaviksi.

Myös Franciscuksen edeltäjä Benedictus XVI on todennut rukoillessaan kerran, ettei häntä valittaisi paaviksi. Benedictuksen mukaan "Jumala ei ilmeisestikään kuunnellut sillä kerralla".

"Luksusasunnossa asuminen on tylsää"

Kyselytilaisuuteen osallistui tuhansia lapsia Italian ja Albanian jesuiittakouluista. Eräs heistä kysyi, miksi paavi Franciscus oli kieltäytynyt asumasta paaville varatussa virka-asunnossa. Sen sijaan hän asuu mieluummin yksinkertaisessa, hotellia muistuttavassa asunnossa Vatikaanissa.

– Kyse ei ole varallisuudesta, vaan luonteenlaadusta. Minun on pakko asua muiden ihmisten parissa. Jos asuisin yksin, tuntisin oloni eristäytyneeksi eikä se olisi minulle hyväksi. Se tekisi huonoa ja olisi tylsää.

Paavi Franciscus lisäsi vielä hymyillen, että hän teki asumisjärjestelyään koskevan päätöksen "psykiatristen syiden" takia.

Franciscus rikkoi vanhoja perinteitä myös eilen, kun hän ilmoitti viettävänsä kesän Vatikaanissa. Perinteisesti virassa oleva paavi on viettänyt kesän ylellisessä palatsissa Castel Gandolfossa, joka on toiminut paavien loma-asuntona jo vuosisatojen ajan.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme