Mainos
Mainos

Paavi Franciscus vierailee Egyptissä – tapaa sekä kristittyjen että muslimiyhteisön johtajia

Paavi Franciscus aloittaa tänään kaksipäiväisen vierailun Kairoon. Hän tapaa vierailun aikana niin Egyptin kristittyjen kuin muslimiyhteisön johtajia.

Vierailu toteutuu vain muutama viikko sen jälkeen kun kahteen koptikristittyjen kirkkoon tehtiin pommi-iskut. Äärijärjestö Isisin nimiinsä ottamissa iskuissa kuoli yli 40 ihmistä.

Ääri-islamistit ovat uhanneet jatkaa iskujaan Egyptin kristittyjä vastaan. Franciscuksen vierailusta Kairoon oli sovittu jo ennen kirkkoiskuja.

Pääosa Egyptin vajaasta 10 miljoonasta kristitystä on ortodoksisia kopteja, jotka ovat Lähi-idän suurin kristitty ryhmä. Paavin on määrä vierailla heidän johtajansa, paavi Tawadros II:n kanssa kairolaisessa kirkossa, jossa pommi-isku kylvi kuolemaa palmusunnuntaina.

Franciscus osallistuu tänään myös kansainväliseen rauhankokoukseen sunnimuslimien tärkeimpänä uskonnollisena keskuksena pidetyssä al-Azharin yliopistossa. Huomenna ohjelmassa on muun muassa Kairossa urheilustadionilla järjestettävä katolinen messu.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme