Mainos
Mainos

Paavi huolissaan jännittyneistä suhteista Pohjois-Koreaan

Paavi Franciscus varoittaa, että "hyvä osa ihmisyydestä" tuhoutuu, jos jännitteet pääsevät eskaloitumaan Pohjois-Korean kanssa.

Paavin mukaan Pohjois-Korean ja Yhdysvaltojen suhteet ovat päässeet jännittymään liikaa, ja että YK:n tulisi ottaa johto neuvotteluissa ratkaisun löytämiseksi.

Paavin mukaan YK:n toiminta on ajansaatossa muuttunut liian laimeaksi ja että sen pitäisi ottaa takaisin johtoasemansa konfliktinratkaisussa.

Egyptistä Roomaan matkalla olleelta Franciscukselta kysyttiin, mitä hän sanoisi Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille. Paavin mukaan hän vaatisi Yhdysvaltoja käyttämään diplomatiaa ja neuvottelukeinoja ratkaisun löytämiseksi, koska kyseessä on ihmisyyden tulevaisuus.

Paavi vieraili kaksi päivää levottomuuksien riivaamassa Egyptissä, jossa hän tapasi muun muassa kristittyjen ja muslimiyhteisöjen johtajia.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme