Mainos
Mainos

Paavi Johannes Paavali II:n verta varastettiin Italiassa

Edesmenneen paavi Johannes Paavali II:n verta sisältänyt putkilo on varastettu kirkosta Italiassa, kertovat italialaiset viestimet.

Pieni verta sisältänyt pullo vietiin lauantaina San Pietro della Ienca -nimisen pikkukylän kirkosta Abruzzossa Keski-Italiassa. Kirkon edustaja Franca Corrieri kertoo, että hän huomasi rikotun ikkunan varhain sunnuntaiaamuna ja hälytti poliisin paikalle. Virkavallan saavuttua huomattiin, että kultainen pyhäinjäännöslipas ja sen sisällä ollut veriputkilo oli varastettu.

Rikos on synnyttänyt nyt laajan ajojahdin syyllisten löytämiseksi ja veriputkilon takaisin saamiseksi. Noin 50 poliisia ja poliisikoiria käy parhaillaan läpi aluetta.

Kylän edustajan mukaan maailmassa on ainoastaan kolme putkiloa, joissa on säilytetty vuonna 2005 menehtyneen paavin verta. Niillä kaikilla on suuri uskonnollinen arvo, etenkin kun Vatikaanin uskotaan julistavan Johannes Paavali II:n pyhimykseksi mahdollisesti jopa tulevan kevään aikana.

Italialaismedian mukaan paavi Johannes Paavali II kävi usein hiihtolomillaan Abruzzon alueella, joka on tunnettu vuoristoisesta maisemastaan. Katolisen kirkon johtaja rukoili tuolloin usein juuri San Pietro della Iencan pienessä kirkossa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme