Mainos
Mainos

Paavi Johannes Paavalin polku pyhimykseksi eteni askelen

Pyhimykseksi julistaminen edellyttää kahta kirkon hyväksymää ihmetekoa. Nyt Vatikaanissa tutkitaan asiaan liittyen nunnan äkillistä parantumista Parkinsonin taudista.

Edesmenneen paavi Johannes Paavali II:n julistaminen pyhimykseksi on edennyt askeleen eteenpäin. Rooman hiippakunta luovutti Vatikaanin tutkittavaksi tuhansien sivujen aineiston, joka tukee käsitystä paavin pyhyydestä.

Keskeisessä osassa todistusaineistossa on paavia tämän kuoleman jälkeen rukoilleen ranskalainnunnan parantuminen Parkinsonin taudista. Lääkärit eivät ole osanneet selittää kuinka nunna toipui äkisti taudista, johon ei ole parannuskeinoa. Kirkko päättää aikanaan oliko kyse ihmeestä. Pyhimykseksi julistaminen edellyttää kahta kirkon hyväksymää ihmetekoa.

Tänään tuli kuluneeksi kaksi vuotta paavin kuolemasta, mikä keräsi kymmeniä tuhansia pyhiinvaeltajia Vatikaaniin. Muistopäivää on vietetty myös paavin synnyinmaassa Puolassa, missä moni toivoo paavin julistamista pyhimykseksi pian. Meille hän on jo pyhimys, otsikoivat puolalaislehdet.

Jo nyt prosessi on edennyt edesmenneen paavin kohdalla tavanomaista ripeämmin. Pyhimykseksi julistaminen tapahtuu roomalaiskatolisessa kirkossa tavallisesti usein vuosikymmenien tai -satojen päästä siitä kun ihminen on kuollut.

Paavi Johannes II:n aikana roomalaiskatolinen kirkko sai enemmän pyhimyksiä kuin minkään muun paavin virkakaudella. Pyhimyksiksi julistettiin 482 ihmistä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme