Mainos
Mainos

Paavi lämmittelee välejä Saksan muslimeihin

Paavi Benedictus XVI tapaa Saksan-vierailullaan muslimiyhteisön edustajia. Tapaamisesta pääosin turkkilaisista muodostuvan muslimiyhteisön edustajien kanssa odotetaan jännittynyttä, sillä paavi on suhtautunut kielteisesti Turkin EU-jäsenyyteen.

Paavi Benedictus XVI aikoo tavata tänään Saksan muslimiyhteisön edustajia tuodakseen esille eri uskontojen välisten hyvien suhteiden tärkeyttä.

Paavi jatkaa nelipäiväistä vierailuaan kotimaahansa Saksaan. Vierailun aikana hän on jo tavannut niin juutalais- kuin protestanttiyhteisöjenkin edustajia. Tapaamisesta pääosin turkkilaisista muodostuvan muslimiyhteisön edustajien kanssa odotetaan kuitenkin jännittyneempää, sillä paavi on suhtautunut kielteisesti Turkin EU-jäsenyyteen ja todennut, että Turkin tulisi suuntautua tulevaisuudessa ennemmin islamilaisten valtioiden liittoihin kuin kristittyjen perinteiden Eurooppaan.

Saksan noin 3,2 miljoonasta muslimista kaksi miljoonaa on turkkilaistaustaisia. Tänään paavi johtaa Kölnin lähistöllä myös suurta ulkoilmarukoushetkeä, johon on tulossa järjestäjien mukaan jopa 400 000 rukoilijaa.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme