Mainos
Mainos

Paavi on pahoillaan rasismista

Paavi Johannes Paavali II kehotti perinteisessä pääsiäistervehdyksessään ihmiskuntaa puolustamaan rauhaa ja ihmisoikeuksia sekä tuomitsemaan rasismin ja muukalaisvihamielisyyden. Arviolta 100 000 ihmistä oli kerääntynyt Pietarinaukiolle ja lähikaduille kuuntelemaan paavin messua. Lisäksi miljoonat ihmiset 60 maassa seurasivat tilaisuutta suorana lähetyksenä televisiosta.

80 vuotta ensi kuussa täyttävä paavi vaikutti väsyneeltä ja hänen äänensä vapisi, kun hän kehotti ihmisiä eri puolilla maailmaa lopettamaan etnisen vihanpidon. Hän myös vetosi köyhyyden nujertamisen puolesta. Paavi toivoi uutta "oikeudenmukaisuuden ja solidaarisuuden aikakautta, jolloin sokea itsekkyys ei enää hukuta alleen murskaavassa köyhyydessä elävien kokonaisten kansojen kärsimyksen huutoa".

Paavi myös rukoili, että Afrikassa, Latinalaisessa Amerikassa, Lähi-idässä, Aasiassa ja osissa Eurooppaa meneillään olevat konfliktit saataisiin päättymään. (STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme