Mainos
Mainos

Paavi päätti Turkin-vierailunsa

Paavi Benedictus XVI sanoi toivovansa, että vierailu auttaisi uskontoja parempaan yhteisymmärrykseen.

Paavi Benedictus XVI on päättänyt tänään vierailunsa Turkissa. Hän toivoo, että vierailu auttaisi uskontoja parempaan yhteisymmärrykseen.

Lähtiessään paavi sanoi "jättäneensä osan sydämestään ihanaan Istanbuliin". Turkkilaiset kuulivat lauseen televisiosta, joka lähetti lähtöseremonian suorana lähetyksenä. Paavia oli saattamassa Istanbulin pormestari Muammer Güler.

- Katolisen kirkon päänä ja hengellisenä johtajana velvollisuuteni on työskennellä vuoropuhelun ja paremman keskinäisen ymmärtämisen puolesta uskontojen, erityisesti islamin ja kristinuskon, välillä, paavi sanoi.

- Olen onnellinen, jos matkani on auttanut osaltaan tässä, hän jatkoi.

Aiemmin päivällä hän piti messun Istanbulin Pyhän hengen katedraalissa ja siunasi Turkissa asuvan pienen katolisen vähemmistön.

Paavin nelipäiväistä matkaa pidetään onnistuneena. Eilen hän teki historialliseksi luonnehditun vierailun Istanbulin Siniseen moskeijaan. Paavi antoi vierailun aikana tukensa Turkin EU-jäsenyydelle ja kuvaili islamia rauhanomaiseksi uskonnoksi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme