Mainos
Mainos

Paavi: Pakkosiirtolaisuus on maailmanlaajuinen murhenäytelmä

Meksikossa vieraileva roomalaiskatolisen kirkon johtaja paavi Franciscus on ottanut kantaa siirtolaisten puolesta messussaan Meksikon ja Yhdysvaltain rajalla.

Paavi kuvaili pakkosyistä siirtolaisiksi lähteneiden ihmisten tilannetta jo maailmanlaajuiseksi murhenäytelmäksi. Paavin mukaan humanitaarista kriisiä ei voida kiistää. Franciscus vetosi puheessaan muutoksen puolesta Meksikossa ja maailmalla.

Hän puhui erityisesti Meksikosta lähtevien siirtolaisten ahdingosta, vaikka viittasi myös kodeistaan pakenevien hätään yleisesti. Siirtolaisia ajavat kodeistaan köyhyys ja väkivalta sekä huumeet ja rikollisjärjestöt, paavi sanoi.

– Varsinkin nuorten kohdalla epäoikeudenmukaisuus kärjistyy. He ovat tykinruokaa, vainottuja ja uhkailtuja yrittäessään paeta väkivallan kierrettä ja huumeiden helvettiä. Lisäksi monilta naisilta viedään epäoikeudenmukaisesti heidän henkensä, paavi kuvaili puheessa meksikolaisten ahdinkoa.

Paavi piti messunsa Ciudad Juarezissa lähellä Teksasin osavaltion rajaa. Laittomasti Yhdysvaltoihin pyrkivät ylittävät rajan usein messupaikan lähialueilla.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme