Mainos
Mainos

Paavi perui esiintymisensä huonon kunnon takia

Roomalaiskatolisen kirkon paavi Johannes Paavali II joutui perumaan viikoittaisen julkisen esiintymisensä tänään suolistovaivojen takia. Vatikaanin mukaan paavin tila ei ole vakava, mutta lääkärit kehottivat häntä lepäämään. Vatikaani ei ole virallisesti kommentoinut paavin tilaa.

Tämänviikkoisen julkisen esiintymisen hoitaa Vatikaanivaltion ulkosuhteista vastaava kardinaali Angelo Sodano. Johannes Paavali II, 83, kärsii Parkinsonin taudista ja hänen kuntonsa on ollut viime aikoina heikko. Paavin huonokuntoisuuteen kiinnitettiin huomiota viimeksi hänen vieraillessaan Slovakiassa aiemmin tässä kuussa. Sunnuntaina hän kuitenkin esiintyi televisiossa melko hyvävointisena.

Paavin lokakuun ohjelmisto on kiireinen. Hänen on määrä osallistua 16. lokakuuta virkaanastumisensa 25-vuotisjuhlaan sekä äiti Teresan autuaaksijulistamistilaisuuteen 19. lokakuuta Kalkutassa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme