Mainos
Mainos

Paavi rinnasti valeuutiset saatanan toimintaan – "johtavat vain ylimielisyyteen ja vihaan"

Paavi Franciscus vertasi keskiviikkona valeuutisia ja niiden käyttämistä politiikassa saatanan toimintaan.

Paavin mukaan toimittajien ja sosiaalisen median käyttäjien tulisi toimia niitä tahoja vastaan, jotka yrittävät käyttää valeuutisia vaikuttaakseen politiikkaan tai talouteen.

Paavi vertasi valeuutisia Raamatun käärmeeseen, joka houkutteli Eevan kiusaukseen paratiisissa. Paavin mukaan käärme syötti Eevalle väärää tietoa, joka oli peräisin saatanalta. Eeva luuli, että syömällä kielletyn puun hedelmää, hänestä tulisi yhtä kaikkivoipa kuin jumala.

– Valeuutiset kielivät suvaitsemattomuudesta ja ääriajattelusta, jotka johtavat vain ylimielisyyteen ja vihaan. Se on valheen lopputulema, paavi kirjoitti aihetta koskevassa asiakirjassa.

Paavin mukaan oikeita uutisia jäljittelevät valeuutiset houkuttelevat ihmisiä vetoamalla näiden ennakkoluuloihin ja stereotypioihin sekä käyttämällä hyväksi ihmisten pelkoa ja turhautumista.

Paavi korosti, että ammattitoimittajilla on erityinen vastuu torjua valeuutisten leviämistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme