Mainos
Mainos

Paavi saapui Puolaan

Paavi Johannes Paavali II on saapunut tänään illalla Puolaan nelipäiväiselle vierailulle.

Krakovan asukkaat olivat ripustaneet Vatikaanin kelta-valkoisia ja Puolan puna-valkoisia lippuja sekä paavin kuvia ikkunoihin toivottaakseen hänet tervetulleeksi entiseen kotikaupunkiinsa.

Karol Wojtyla toimi Krakovan arkkipiispana, ennen kuin hänet valittiin paaviksi vuonna 1978.

Taatakseen niin paavin kuin pyhiinvaeltajienkin turvallisuuden Krakovassa palvelee viikonvaihteessa noin 30 000 poliisia sekä pelastustyöntekijöitä että lääkäreitä ja sairaanhoitajia. Myös alkoholin käyttö on kielletty.

Hallitus päätti kieltää alkoholijuomien myynnin Krakovassa ja sen ympäristössä välttääkseen mahdollisia häiriöitä, kun roomalaiskatolisen kirkon päämies saapuu tapaamaan pyhiinvaeltajia. Käytäntö on ollut sama aiemminkin paavin vieraillessa Puolassa.

Puolalaiset suhtautuvat paaviin hyvin kunnioittavasti, eikä mitään haluta jättää sattuman varaan. Mahdollisten vatsatautiepidemioiden välttämiseksi paavin esiintymispaikoilla ei saa myydä alkoholin lisäksi jäätelöä, kebabeja, hampurilaisia tai salaattia.

Krakovan lähellä syntynyt paavi Johannes Paavali II vierailee tänä viikonloppuna Puolassa yhdeksännen kerran sen jälkeen, kun hänet valittiin paaviksi. Krakovaan odotetaan noin 4,5 miljoonaa ihmistä seuraamaan paavia.

Alkavan vierailun pelätään olevan paavin viimeinen synnyinmaahansa. 82-vuotias paavi kärsii Parkinsonin taudista sekä reumasta, jotka ovat vaikeuttaneet muun muassa hänen puhumistaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme