Mainos
Mainos

Paavi saapui Puolaan

Paavi Johannes Paavali II saapui tänään yhdentoista päivän vierailulle kotimaahansa Puolaan. Puolassa oli odotettu jännityksellä, puuttuuko paavi poliittisiin kysymyksiin tai esimerkiksi ajankohtaiseen kiistaan uudesta aborttilaista.

Odotukset täyttyivät, kun roomalaiskatolisen kirkon päämies viittasi jo tervetuliaistilaisuudessa Wroclawissa nyky-Puolan "ongelmiin ja jännityksiin".

Puolassa on tosin saavutettu huomattavaa taloudellista menestystä kommunismin romahtamisen jälkeen, mutta demokratian opettelu ei ole helppoa, paavi jatkoi. Viitaten ilmeisesti Puolan lisääntyvään sosiaaliseen eriarvoisuuteen paavi sanoi, että kyse on kaikkien ihmisten, varsinkin heikkojen, oikeuksista.

Karol Woytila kertoi olevansa onnellinen saadessaan olla taas Puolassa. Vierailu on pisimpiä, joita 77-vuotias paavi on tehnyt 19 vuoden virassaolonsa aikana.
(STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme