Mainos
Mainos

Paavi sai kutsun Koreoihin

Vatikaanin tiedotustoimisto ilmoitti tänään, että paavi Johannes Paavali II on saanut virallisen kutsun saapua vierailulle Etelä- ja Pohjois-Koreaan.

Paavin kutsumisesta oli Etelä-Korean presidentin Kim Dae-jungin mukaan sovittu perjantaina yhdessä Pohjois-Korean johtajan Kim Jong Ilin kanssa. Alunperin paavin kutsumista oli ehdottanut Etelä-Korean presidentti, joka on roomalaiskatolinen.

Kommunistisessa Pohjois-Koreassa on valtion hyväksymä katolinen kirkko, mutta ei Vatikaanin hyväksymiä pappeja. Maa ei ole tukenut uskonnon harjoittamista. Viime maaliskuussa paavi Johannes Paavali II totesi, että olisi "ihme", jos vierailu Pohjois-Koreaan toteutuisi, mutta oli pitänyt kuitenkin ajatusta hyvänä.

Paavi on kiinnittänyt paljon huomiota Korean niemimaan asioihin ja muun muassa lahjoittanut rahaa Pohjois-Korean nälänhädästä kärsiville.

(STT-AFP-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme