Mainos
Mainos

Paavi vetosi Lähi-idän rauhan puolesta

Paavi Benedictus XVI on vedonnut pääsiäistervehdyksessään Israelin ja palestiinalaisten rauhan puolesta. Paavi kertoi vievänsä mukanaan sovinnonteon viestin, kun hän toukokuussa matkustaa vierailulle Lähi-itään.

- Sovinto -- vaikea, mutta välttämätön -- on edellytys kaikkinaisen turvallisuuden ja rauhanomaisen rinnakkainelon tulevaisuudelle, hän sanoi.

Paavi muisti puheessaan myös Afrikan konflikteja. Hän sanoi perinteisessä Urbi et orbi -tervehdyksessään maanosan kärsivän kohtuuttomasti julmista ja pitkistä konflikteista, jotka muu maailma usein unohtaa.

Katolisen kirkon johtaja lohdutti Italian maanjäristyksen uhreja ja painotti toivon merkitystä. Hän aikoo vierailla tuhoalueella pian.

- Ruokapulan, talousmyllerryksen ja köyhyyden uusien ja vanhojen muotojen keskellä on tärkeää löytää uudelleen perusteita toivolle, hän sanoi.

Kymmenettuhannet ihmiset olivat kokoontuneet Pietarinkirkon aukiolle pääsiäismessuun, jonka jälkeen paavi piti puheensa. Hän toivotti siunattua pääsiäistä 63 eri kielellä, myös suomeksi. Tilaisuus televisioitiin miljoonille ihmisille kymmeniin eri maihin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme