Mainos
Mainos

Paaville oma sombrero

Tuskin kukaan Meksikon-kävijä palaa kotiin ilman karjapaimenen hattua, sombreroa.

Viikonloppuna Meksikossa vieraileva paavi Benedictus XVI saa niitä mukaansa kolme, jokainen varta vasten hänelle suunniteltuja. Yksi niistä on presidentti Felipe Calderonin tilaama.

Paavillliset sombrerot on valmistettu pienessä hattutehtaassa, jolla on puolen vuosisadan ammattitaito sombrerojen prässäämisessä ja kirjailussa. Sieltä ovat peräisin myös kahden aiemman paavin meksikolaishatut.

Maria de la Luz Yepez, tehtaanomistaja ja ylin hatuntekijä, on erityisen ylpeä sombrerosta, jonka kuvun sisäpuolelle on kirjailtu Benedictus XVI:n kasvot. Hatun lieriin on pistelty muun muassa Meksikon kartta ja Kristus-patsaan kuva. Kirjailutyö kesti kolme viikkoa.

Hatuntekijä tietää, että paavi tuskin käyttää sombreroaan, mutta hän ei ole siitä pahoillaan. On kunnia-asia saada tällainen tilaus.

- Aiemmat paavit ovat ainakin kokeilleet sitä päähänsä, de la Luz Yepez sanoo.

Paavi Benedictus XVI tekee viikonloppuna kolmen päivän vierailun Meksikoon, mistä alkaa hänen Latinalaisen Amerikan kierroksensa.

(MTV3 - AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme